Nederlandse ambassade in Amman, Jordanië

Nieuws

1 t/m 10 van 64

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Sluitingsdagen in December 2016: Ambassade en Consulaat

De ambassade in Amman zal op zondag 25 december, maandag 26 december en op zondag 1 januari gesloten zijn in verband met de feestdagen. Wij wensen iedereen een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar!

2 Nederlanders die wonen in het buitenland kunnen zich tot 1 februari 2017 registreren om te stemmen bij de Tweede Kamer verkiezing

Woensdag 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Om vanuit het buitenland te kunnen stemmen voor deze verkiezing moet u zich eerst registreren. Dat kan tot en met 1 februari 2017.

3 'Doing Business in the Gulf, Jordan and Lebanon' event op 4 november 2016 te Den Haag

Wilt u zich op deze kansrijke markten oriënteren, uw netwerk vergroten en informatie inwinnen? Meld u vóór 28 oktober aan voor het evenement Zakendoen in de Golf, Jordanië en Libanon op vrijdag 4 november in Den Haag. De Engelstalige bijeenkomst wordt georganiseerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

4 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

5 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017 - Registreer u voor 1 februari 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen. Daarvoor moet u uzelf eerst registreren bij de gemeente Den Haag, ook als u uzelf al eens eerder heeft geregistreerd voor een verkiezing of referendum.

6 Eid Al Adha

Aankondiging: ter observatie van de Eid Al Adha deze week zal de ambassade op maandag 12 en dinsdag 13 september gesloten zijn. De ambassade wenst iedereen een fijne vakantie en zal woensdag 14 september haar deuren weer openen

7 Project overeenkomst met Journalists for Human Rights (JHR) voor het project "Expanding the Public Dialogue on Human Rights in Jordan through the Media"

Op 3 augustus heeft de Nederlandse ambassade in Amman een contract getekend met Journalists for Human Rights (JHR) voor het project "Expanding the Public Dialogue on Human Rights in Jordan through the Media"

8 Oekraïne-referendum

Het raadgevend referendum over het associatieakkoord met Oekraïne is op 6 april 2016.

9 Bezoek Nederlands Migratiegezant Bram van Ojik

Vorige week ontving de ambassade een interessante delegatie: Bram van Ojik, Nederlands speciaal gezant voor Migratie bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het doel van zijn bezoek was te zien hoe vluchtelingen in Jordanië worden ontvangen en ondersteund, en hoe Nederland hierbij kan helpen.

10 Oproep tot voorstellen ARC Fonds

Nederland blijft zich inzetten om een bijdrage te leveren aan het wegnemen van grondoorzaken van gewapend conflict, instabiliteit, en irreguliere migratie, en presenteert daartoe een overkoepelend ngo-fonds, het Addressing Root Causes Fund (ARC-fonds). Voor dit fonds stelt de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking voor de periode 2016-2021 maximaal €125 miljoen beschikbaar.